Múzeumtörténeti konferencia – online / Museum History Conference – online

A Szegeden tervezett Múzeumtörténeti konferencia a vírushelyzetre való tekintettel online formában kerül megrendezésre.

„Nem szabad azonban azt gondolnunk, hogy az úttörők mi vagyunk” – Múzeumi gondok egykor és ma című múzeumtörténeti konferenciát 2021 novemberében fizikai jelenléttel szerettük volna megtartani Szegeden. Hosszasan gondolkoztunk a megrendezés módján, és végül arra következtetésre jutottunk, hogy a jelenleg kialakulóban lévő járványhelyzet közepette, főként a külföldről érkező kollégák utazása és biztonsága okán, virtuális térbe helyezzük a konferenciát. Mind az előadásokat, mind a poszter szekciót online módon rendezzük meg.

Reménykedünk benne, hogy ezen változások nem riasztják el Önöket a részvételtől, és ha virtuálisan is, de találkozunk a konferencia keretében online. Kérjük, hogy október 10-ig jelezzék felénk, hogy továbbra is számíthatunk-e az online részvételükre.
A csatolt mellékletben található, hogy a konferenciára jelentkező kollégák milyen előadás-, illetve posztertémákat választottak.

Reméljük, hogy ha nem is ezen konferencia keretében, de a későbbiek során lesz még módjuk ellátogatni Szegedre, és megmutathatjuk Önöknek ezen alföldi város és környékének szépségeit!

***

Our original plan was to organize the conference „We should not, however, think that we are pioneers”. Museums on Troubled Waters In the Past and Today in Szeged in person. After a serious hesitation, we finally decided that amidst the current pandemic situation, mainly for the security of foreign colleagues travelling from faraway places, we place the conference into the virtual space. So, both presentations and the poster section will be held online.

We hope that these changes will not turn you away from participation, and so, if only virtually, we’ll be able to meet in the framework of the conference. Please, let us know until October 10, whether you wish to participate online.

We also hope that if not now, later you will have an chance to visit Szeged so that we can show you the beauties of the town and its surroundings.