2021/2022

Tanszéki főzőverseny 2022

Az elmúlt két évben a koronavírus terjedése miatt sajnálatos módon nem kerülhetett sor a hagyományos főzőversenyünkre, amelyet 2011 óta eddig minden évben megrendeztünk. Idén azonban 2022. május 12-13. között újra lehetőségünk nyílt az esemény megtartására. A rendezvény különlegességét – a hosszú kihagyás mellett – az adta, hogy ez alkalommal nem Szeged, hanem Mártély volt a helyszín, ahol a Tisza-holtág mellett elhelyezkedő Ifjúsági Szálló mind a természetes környezet, mind a felszereltség szempontjából jó választásnak bizonyult. A rendezvényen a tanszékünk oktatói és egykori, valamint jelenlegi hallgatói mellett az Embertani Tanszék és az Altajisztikai Tanszék hallgatói és oktatói, továbbá a szegedi Móra Ferenc Múzeum és a szolnoki Damjanich János Múzeum munkatársai is részt vettek. Az ízletes ételek elkészítése és kóstolása mellett pálinkamustrára is sor került.

A négytagú zsűri (Dani János, Ivanics Mária, Molnár Erika, Vida István) értékelése alapján a következő eredmények születtek a főzőverseny hallgatói és oktatói kategóriájában, valamint a pálinkamustrán:

Hallgatói kategória
1. Régészet BA III.
2. MArtély (régészet MA II.)
3. MA I.s iszok (régészet MA I.)

Oktatói kategória
1. Máglyarakás (régészet PhD hallgatók)
2. Büyülü kazan (altajisztika oktatók és hallgatók)
3. Régészeti Tanszék oktatói

Pálinkamustra
1. Embertani Tanszék
2. Varró Balázs
3. Bencsik Bence

A hallgatói kategória nyertesei vándordíjként az arany, ezüst és bronz fakanalakat kapták meg, míg az oktatói kategória első három helyezettje az idén első alkalommal átadott, tanszéki logóval ellátott, arany, ezüst és bronz vágódeszkával lett gazdagabb. A pálinkamustra dobogósait egy-egy italnyereménnyel díjaztuk.

A rendezvény szervezői: Hergott-Rácz Rita, Pintér-Nagy Katalin, Partiscon TDK
Fotó: Szikszer Bálint