A centenáriumi rendezvénysorozatunkat május 23-án egy kötetlenebb programmal, a tanszéki főzőversennyel zártuk. A Szegedi Partfürdőn eddigi legnagyobb számban képviseltették magukat a csapatok, 15 csapat szállt a ringbe az arany fakanálért és vágódeszkáért. A hallgatóink, az oktatók mellett, nagy örömünkre az egykori hallgatóink is nagyszámban részt vettek a versenyen.
Az öttagú zsűri (Anders Alexandra, Dani János, Molnár Csilla, Paszternák István, Tihanyi Balázs) értékelése alapján a következő eredmények születtek a főzőverseny hallgatói és oktatói/alumnus kategóriájában:
Hallgatói kategória
1. Phlé (PhD-hallgatók)
2. Szórványok (BA II-III.)
3. Soványított agyag hízlalók (BA I.)
Oktatói/alumnus kategória
1. Muzeogasztrológusok (a zalai különítmény)
2. a Tari László Múzeum Borsódi Martin vezetésével
3. Kiugrottak (Colos csapata)
3. Ásatárs – Más-a-társ
A hallgatói kategória nyertesei vándordíjként az arany, ezüst és bronz fakanalakat nyerték el, míg az oktatói/alumnus kategória első három helyezettje egy-egy arany, ezüst és bronz vágódeszkával lett gazdagabb.
A fotókat készítette: Anders Alexandra, Kulcsár Valéria, Pintér-Nagy Katalin