Régészkedj velünk! Online középiskolai tanulmányi verseny eredményhirdetése

A Szegedi Tudományegyetem Régészeti Tanszéke és a Dél-alföldi Régészeti Egylet a  2022/2023. tanévben online középiskolai tanulmányi versenyt hirdetett meg. Célunk az volt, hogy lehetőséget biztosítsunk azon tehetséges középiskolások számára egy kis megmérettetésre, akiket vonz a történelem és a régészet izgalmas világa. Az ország számos pontjáról érkeztek kitöltött modulok/feladatlapok (a modulokat külön-külön, de akár a
harmadik modul megjelenését követően egyszerre is ki lehetett tölteni): így Szegedről, Hódmezővásárhelyről, Békéscsabáról, Gyuláról, Gödöllőről, Jászberényből, Budapestről. Örömünkre szolgál, hogy gimnáziumok és szakgimnáziumok mellett technikumok tanulói is bekapcsolódtak a vetélkedésbe. A három modult végül összesen 109 diák töltötte ki, meglehetősen jó eredményekkel.

A Régészkedj velünk! 2023-as online középiskolai verseny helyezettjei:

  1.  hely: Lipták Adél (SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola, Szeged ‒ történelem tanára: Kállai Csaba)
  2. hely: Südi Valéria (Török Ignác Gimnázium, Gödöllő ‒ történelem tanára: Sima Péter)
  3.  hely: Szappanos Nóra (Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium, Hódmezővásárhely ‒ történelem tanára: Zsákai Katalin)

 

 

 

A helyezettek a Határtalan Régészet című országos régészeti magazin három teljes évfolyamának a lapszámait kapják meg.

A helyezetteknek és minden pályázónak gratulálunk! Valamint köszönjük a pályázók felkészítő pedagógusainak lelkes munkáját!

 

A tanulmányi verseny a Dél-alföldi Régészeti Egylet által elnyert a „Hazai és határon túli, tehetséggondozó tevékenységet végző szervezetek támogatása” című pályázat támogatásával valósul meg. A pályázati kategória kódja: NTP-TSZM-22

 

A tanulmányi verseny a Dél-alföldi Régészeti Egylet szervezésében valósult meg.